Vifrana / Crama Francu
Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi i Dobrogea, är ekologiskt certifierad och alla viner produceras utan tillsatser.

Druvorna skördas för hand, med största omsorg, och alla viner från producenten är av hög kvalitet och med utsökt smak. Eklagringen sker i små fat av rumänsk ek, som valts ut med stor noggrannhet och skicklighet.

Vinerna från Vifrana går under namnet Patrician och Symposion och det första vinet är Patrician Cabernet Sauvignon 2009 som fått mycket bra mottagande i hemlandet. Vi presenterar ett brett sortiment från producenten och kommer att utöka detta vartefter de producerar nya härliga viner.

Området runt vingården har en riktigt gammal vinhistoria och redan för 2000 år sedan erövrade romarna området och odlade druvor där. I närheten av vingården finns många spår från den tiden, bland annat det triumf-monument som kejsaren Trajanus lät resa efter sin seger år 106 e.kr. Idag har Vifrana tagit upp denna tradition och producerar utsökta viner utan tillsatser och i samklang med naturen.

Ladda hem produktinformation Vifrana / Crama Francu.

Besök Vifranas hemsida (på engelska).